Українська школярка посіла четверте місце на міжнародному конкурсі молодих науковців у США

Десятикласниця з Херсонщини посіла четверте місце на престижному міжнародному конкурсі серед молодих науковців Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), що проходив у Лос-Анджелес (Каліфорнія), повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Проект Валерії Тищенко під назвою «Виробництво електроенергії за допомогою хвиль на поверхні води» належить до галузі енергетики та дозволяє отримувати електроенергію, використовуючи принципи електромагнітної індукції. Цікаво, що дівчина є ученицею Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради при Херсонському національному технічному університеті та Дніпропетровському національному університеті.

Нагадаємо, Intel ISEF – це всесвітній конкурс наукових та інженерних жосягнень школярів (13-18 років), який координується некомерційною організацією Society for Science and the Public.  У змаганнях щорічно бере участь більше ніж 1700 учасників з більш ніж 75 країн світу.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *