Трамп хоче відмінити видачу гран-карт

Президент США Дональд Трамп висловився на підтримку законопроекту про скасування лотереї з видачі грін-карт іммігрантам і скорочення легальної міграції, повідомляє Delo. ua.

Трамп заявив, що замість лотереї має бути введений “змагальний процес подачі заявок”. За його словами, завдяки цьому більше шансів на отримання дозволу на проживання і дозволу на роботу в США матимуть мігранти, які “говорять англійською, можуть фінансово забезпечити себе і свою сім’ю і мають навички, необхідні для американської економіки”.  Пропонована імміграційна система схожа на ту, яка існує в Канаді та Австралії, зазначено в прес-релізі на сайті Білого дому. В результаті таких нововведень планується вдвічі знизити число легальних мігрантів, які в’їжджають в США.

Цікаво, що зараз дозвіл на проживання в Сполучених Штатах отримують близько 1 млн іноземців щороку. Близько 50 тисяч осіб на рік отримують грін-карти через лотерею. Крім того, проект поправок передбачає скорочення кількості видачі дозволів біженцям на перебування в країні до 50 тисяч на рік.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *