США посилили вимоги для продовження робочих віз

Служба громадянства та імміграції США (USCIS) оновила свою політику, яка раніше дозволяла офіцерам продовжувати візи без додаткових перевірок, якщо раніше заявнику було дано “зелене світло”. Оновлення впливає на візу H-1B, яка дозволяє компаніям тимчасово наймати іноземних працівників в таких областях, як проектування і програмування, повідомляє СвітUA.

«Оновлене керівництво інструктує офіцерів застосовувати такий же рівень контролю при розгляді прохань про продовження неімміграційної візи, навіть якщо заявник, бенефіціар і основні факти залишаються незмінними з раніше схваленої заявки», – йдеться в прес-релізі USCIS. Відтак, для того, щоб продовжити візу, заявник повинен пройти такі ж перевірки, як при першій подачі заявки на візу, адже рішення про продовження віз для іноземних працівників має бути прийнято на основі перевірок.

Імміграційні адвокати вже почали коментувати цю новину. Так, Вільям Сток з Філадельфії сказав, що такі зміни можуть зробити процес продовження візи для іноземних робітників більш дорогим для роботодавців і настільки ефективним, наскільки це можливо. В свою черг, директор  USCIS Л. Френсіс Сіссна сказав в заяві, що ця зміна «забезпечує чітке керівництво, що допомагає просувати політику, що захищає інтереси працівників США».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *