7% українців планують емігрувати з країни

Майже 7% українців готові покинути Україну в найближчі півроку. За даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціологічних досліджень(КМІС), громадяни України хочуть покинути країну з метою тривалого перебування, роботи, навчання або еміграції.
Найбільша кількість респондентів (36%) планує виїхати до Польщі. Також у переліку популярних напрямків – Чехія (12%), Німеччина (11%) і Росія (7%). “Бажання виїхати за кордон безпосередньо залежить від віку респондента. Молодь частіше відповідає ствердно, аніж літні люди. Так, серед опитаних віком 18–29 років таких 15%, віком 30–44 роки – 10%, віком 45–59 років – 6% і 0% серед людей віком 60 років і старше”, – йдеться в повідомленні інституту. В опитуванні КМІС узяло участь 4005 осіб. У ньому не брали участі українці, які проживають на окупованих територіях. Похибка не перевищує 2,3%. 86% опитаних не планують у цей період їхати за кордон надовго, а ще 6% не визначилися з відповіддю.
Цікаво, що у червні 2016 року у Міністерстві закордонних справ України повідомили, що за межами країни легально перебуває майже 5 мільйонів українців. Кількість охочих емігрувати з України постійно зростає. Так, за інформацією глави МЗС України Павла Клімкіна, щомісяця з країни виїжджає майже 100 тисяч осіб, а у 2017 року Україну залишило понад 1 мільйон українців. Також, цікаво, що за даними дослідження громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у листопаді-грудні 2017 року, майже кожен третій громадянин України замислювався про еміграцію, кожен четвертий – не вірить, що Україна стане на ноги як незалежна держава.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *