БЕZ ОБМЕЖЕНЬ

БЕZ ОБМЕЖЕНЬ

Сергій Танчинець – лідер українського рок-гурту «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ»

Автор та ведуча програми «Час української пісні» на Ethno Fm Radio – Наталія Багмут.

Сергій Танчинець – автор та виконавець улюблених хітів мільйонів українців («Зорі запалали», «Весь світ», «Хочеш», «Без неї ніяк», «Тону», «Буду з тобою», «Листопад», «Най би вже прийшла весна», «Мільярди») був гостем улюбленої мистецької програми українців Америки – «Час української пісні» онлайн, у нас в Каліфорнії на Ethno Fm Radio.

–   Сьогодні український рок-гурт «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» є беззаперечним лідером рок-музики в Україні та в усьому україномовному світі і ми тут в Америці з великим задоволенням слухаємо Ваші пісні.  Чи мріяли Ви  у своєму дитинстві бути лідером такого успішного гурту і коли вперше взяли до рук гітару та  зрозуміли, що музика – то Ваше покликання?

– Захоплюватись музикою я почав з 10-ти років і коли вперше почув музику нині покійного Гері Мура, для мене особисто короля блюзу, мені дуже захотілося зіграти його блюзові партії і я випросив для себе у батьків на день народження,  на 11 років,  у подарунок  – гітару. Батьки зробили мені такий подарунок  і з того часу я постійно з гітарою в руках і ніколи з нею не розлучаюся. Будучи ще дитиною я почав багато  слухати музики відомих рок-гуртів, таких як  «Queen», «Metallica»  та багато іншої рок-музики і мені то все було до душі. Звичайно  я мріяв, що  колись буду виходити на сцену і в мене буде свій гурт, свій бенд і ми будемо грати рок-музику, і то буде справжня музика. Це була моя дитяча мрія, насправді,  і дякуючи Богові, батькам, друзям, партнерам і всім однодумцям, зараз я цим в житті і займаюсь, граю музику для всієї нашої країни України і бачу, що не лише для неї, а й для іншого світу. Це мрія, яка втілюється в життя і вона продовжує своє втілення, бо немає межі вдосконалення. Ми всі постійно перебуваємо в русі, ми рухаємося і отримуємо від того справжнє  задоволення. 

Пане Сергіє, Ви в 17 років створили свій рок- гурт, який до сьогодні живе, оновлюється і набирає потужних обертів, підкорюючи серця мільйонів шанувальників  Вашої музики, то ж  якими були перші кроки  нині успішного рок- гутру  «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ»? 

– Як правило, знакові речі відбуваються у житті випадково, власне так і сталося зі створенням «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ». Ми зналися в творчому житті з музикантами – Ігорем Рибарем,  Владом Воробцем та Сергієм Поповичем,  з якими пізніше і створили перший склад гурту. Якось одного разу, гуляючи вулицями свого рідного міста Мукачева  я помітив, як мої друзі кудись дружно прямували, я запитав їх куди вони ідуть, з’ясувалось, що на репетицію, але у них сталася біда –  їхній барабанщик переїхав до іншого міста і я запропонував хлопцям побути їхнім барабанщиком,  бо трохи вмів  грати на барабанах.  Ми почали свої репетиції в одному з місцевих Будинків піонерів, тоді ще гурт мав якусь іншу назву та згодом і вокаліст групи, який співав у той момент,  теж кудись переїхав і я сказав, що побуду вокалістом. Ми знайшли нового барабанщика,  придумали свою назву колективу і так зовсім випадково створився перший склад гурту «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ». Ми почали придумувати свої перші пісні, писати власну музику, а далі так усе пішло-поїхало і от сьогодні ми вже, волею долі, спілкуємося  з вами – українцями Америки, поки що онлайн, але маємо великі плани, щодо  гастрольного туру в США.

– Гурт «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» розпочав свій творчий шлях в рідному Мукачеві, але згодом Ви вирішили підкорити столицю України- місто Київ, то ж яким було підкорення мегаполісу у професійному плані?

– Не все в житті відбувається так, як у кінофільмах – відразу і стрімко. Ми приїхали в Київ у 2007 році, попрацювали рік, а потім сталася світова економічна криза 2007 – 2008 років і так вийшло, що засобів для існування колективу  вже не було і хлопцями, музикантами гурту«БЕZ ОБМЕЖЕНЬ», було прийнято рішення повернутися в Мукачево, бо там залишились родини, будинки, бізнес і спокійне виважене та заможне життя, а в Києві майже нічого не було.  Я, розуміючи, що українським шоу-бізнесом  потрібно займатися в столиці України і для того, щоб продовжувати «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ», прийняв рішення залишитись в Києві, окрім того, саме в цей час я зустрів своє кохання, свою майбутню дружину,  ми почали зустрічатися і я не хотів від неї нікуди їхати. Я залишився в столиці і почав шукати нових музикантів. Знайшовся новий склад гурту, ми почали працювати разом, потоваришували і стали один для одного рідними людьми і справжніми друзями. За деякий час спільної творчої роботи нам зателефонував менеджер телевізійного проекту «Х-ФАКТОР» і запросив гурт «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» до участі в популярному телевізійному шоу і я не знайшов причин йому відмовити, так ми потрапили на «Х-ФАКТОР». В цьому проекті ми отримали шалений досвід та всеукраїнську популярність і впізнаваність, познайомились з великою Україною, а Україна познайомилась з гуртом «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» і все почало рухатись так, як рухається  останніх п’ять років  до тепер.

–   Після доленосної  участі у телевізійному проекті «Х-ФАКТОР», гурт «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» розпочинає свій перший всеукраїнський концертний тур. Якими були перші зустрічі з шанувальниками Вашої творчості, які почуття та емоції тоді вирували у ваших серцях? 

– Ми поїхали у свій перший, насправді великий концертний тур Україною у 2017 році, в кількості – 80 концертів, до того у нас були маленькі тури по 12 – 15 міст, але цей  для нас став знаковим і доленосним. Це були шалені враження, оскільки такої кількості людей на своїх концертах ми ніколи не бачили, такої кількості концертів  ми також ніколи у житті не грали і все відбувалось стрімко, швидко і дуже яскраво і власне, з того моменту  «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» не припиняє свої турові виступи. Один тур припиняється і відразу починається інший, а за ним  знову інший. Так було з 2017 по 2020 рік і тепер нас зупинив тільки карантин – короновірус, який призупинив  всю нашу планету і ми власне зупинились на половині свого останнього туру на підтримку нового альбому «Мільярди». В цьому турі у нас мало бути 140 концертів, ми від’їздили лише 70 за півроку і стався короновірус.  Завершити свій тур ми мали чотирьма великими стадіонними концертами у містах Івано–Франківськ, Одеса, Львів, а фінальний виступ – на найбільшому  майданчку столиці України – НСК «Олімпійський» 24 серпня  2020 року в День Незалежності України. Через короновірус ми змушені були перенести усі наші концерти на невизначений термін, коли буде подолано проблеми короновірусу .    

–   Наші  стадіонні мега – шоу українці побачать  через рік, а грандіозний концерт в НСК «Олімпійський» –  24 серпня 2021 року  в День  30-ої річниці   Незалежності України. 

– Також у нас був запланований великий Всесвітній тур в 40 міст світу, який мав розпочатись уже цієї осені.  Ми мали приїхати в США, Канаду та Європу, але знову все це переноситься на осінь – зиму цього і наступного року.  Я маю надію, що до вас в Америку ми приїдемо в лютому місяці наступного року.  Плануємо серію із 6-7 концертів в  Америці і трохи в Канаді. Прагнемо поспілкуватися з українцями Америки та отримати незабутні враження і  нові натхнення від зустрічей.

–   Пане Сергіє, перший великий тур «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» Україною, завершився першим тріумфальним концертом  гурту в столичному «Палаці спорту». Як пройшло це грандіозне дійство, що підняло  «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» на вершину українського шоу бізу?

  – Так, Київський «Палац спорту», окрім НСК «Олімпійський», це дійсно найбільший концертний майданчик України, який мріють зібрати усі українські артисти. До свого першого грандіозного  концерту ми готувалися близько дев’яти місяців  всією нашою великою командою. Працювали творчо – вигадували режисуру, займались саундом та сценічним оздобленням, а також   рекламою. На цей концерт у «Палаці спорту» ми зібрали більше дев’яти тисяч глядачів, що для колективу, про який, ще два роки тому ніхто не знав, було великою перемогою. Ми були надзвичайно задоволені. Цей концерт  є  у вільному доступі на Ютуб-каналі «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ», який всі бажаючі українці Америки можуть переглянути.  То дійсно цікавий концерт, який мене дуже надихає і нині, і ми його самі з командою переглядаємо з радістю, дивимося і ностальгуємо. 

–   Сьогодні, в надзвичайно складний час для всіх артистів світу, коли концерти відмінені і немає звичного спілкування зі своїми глядачами, можна легко впасти у відчай, але здається, що для «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» – обмежень не існує. Ви вигадали унікальний проект «Безпечних Автомобільних Концертів»,  дали живий он-лайн концерт у  найбільшому ангарі  Міжнародного аеропорту «Бориспіль», звідки у Вас стільки креативу?

– На початку карантину багато артистів прагнули продовжувати своє творче життя, але можливостей не було і всі швидко пішли в онлайн. Ми вичекали, зробили  невелику паузу, бо на початку карантину була сила- силенна таких онлайн концертів, а потім  разом з Міжнародною українською компанією «МАУ», Міжнародним аеропортом «Бориспіль» та «Благодійною біржою України» вирішили зробити онлайн-концерт на підтримку українських медиків та зібрати благодійні кошти  для засобів їх особистого захисту. Ми зробили це не стандартно, не в студії, а у величезному ангарі, де постійно ремонтують літаки і в той момент теж ремонтували літаки, але для нас на один день припинили усі роботи і ми мали можливість провести там концерт, який подивилось дуже багато людей. Ми зібрали 180 тисяч гривен для українських медиків.  Потім, після цього виступу нам захотілось живих концертів і наша команда вигадала насправді прекрасний формат, який просто висів у повітрі, цю думку нам вдалось вхопити першими. Це формат «автомобільних кінотеатрів», які розповсюджені по світу, зокрема в Америці, ми його трохи переробили і зробили з нього новий проект –  з ідеї «автомобільного кінотеатру»,  в  ідею «Безпечного Автомобільного Концерту»,  де люди не контактують один з одним, окрім родин, які знаходяться в своєму авто. Між машинами достатня відстань і усі глядачі приїздять в захисних масках. Витримані усі норми захисту та правила карантину, а також всі концерти погоджені з місцевими органами влади. 29 травня у місті Луцьку ми провели перший  «Безпечний Автомобільний Концерт» на 500 автомобілів,  де   майданчик був вщент заповнений. Після першого вдалого концерту ми вирішили поїхати у невеликий український тур кількістю до 12 міст. З червня місяця ми перебуваємо  у такому турі.  Люди задоволені, щасливі, у безпеці слухають свою улюблену музику та  відпочивають родинами. В цілому на майданчику панує суцільне щастя, яке ми також отримуємо разом з нашими шанувальниками. Це дуже незвично, нестандартно і в той самий момент – дуже круто. 

–   Кожна Ваша авторська пісня то маленька історія життя. Спочатку Ви створюєте її та переживаєте самостійно, а потім доносите до глядача, переповнюючи   серця і душі людей неймовірними почуттями. Звідки черпаєте натхнення для творення своєї музики і хто є першими слухачами Ваших пісень?

– Першими слухачами моїх пісень є моя родина – дружина, донечка, мама і тато. Мені хочеться почути думки моїх рідних людей, а вже потім безперечно моя команда  –  Олег Ходорчук, Максим Ткаченко, Женя Горюнов  – гурт «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ». Це люди, які разом зі мною власне і  творять «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ», вони ж мене і надихають. Надихає мене на творчість – саме життя. Я вважаю, що нічого ціннішого у нас в житті на цім світі немає, аніж саме життя, щастя наших рідних і близьких  людей.

–   Дякуємо Вам за цікаве інтерв’ю, за увагу до  українців Америки. Ми будемо з нетерпінням чекати гастрольного туру провідного українського рок-гурту «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» у нас в США. Бажаємо Вам творчого натхнення, гарних пісень і міцного здоров’я.

До зустрічі в Америці.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *