Список безкоштовних курсів англійської мови

Список безкоштовних курсів англійської мови

Поки весь світ «сидить вдома», єдине місце, де можна провести час без маски – це простори інтернету! Під час карантину всі перейшли в режим онлайн, починаючи від замовлень їжі та продуктів та закінчуючи дистанційними робочими нарадами. Через коронавірус також з’явилось чимало онлайн ресурсів, завдяки яким ви не тільки зможете вдосконалити свої навики, але й безкоштовно вчити англійську мову.

Forum Daily підготував список безкоштовних онлайн курсів англійської мови, які ви зможете відвідувати не виходячи з дому та навіть отримати сертифікат.

  1. Tricky American English Pronunciation (Університет Каліфорнії в Ірвайні)

Тут ви навчитеся правильно розрізняти і вимовляти звуки американської англійської, які іноді можуть збивати з пантелику. Ви будете практикувати як приголосні, так і голосні звуки, а також дізнаєтеся, як інтонацією підкреслити правильний склад у слові, як природним чином з’єднати звуки і слова, а також зрозуміти “музику” мови. і освоїти «музику» мови. Курс корисний для поліпшення вимови. Оцінювані завдання і тести доступні в платній версії.

2. English for Business and Entrepreneurship (Університет Пенсільванії)

Цей курс направлений на досягнення успіху у міжнародній роботі завдяки практики і діловій англійській та за допомогою читання і відео-лекцій. Серед тем: підприємництво, дослідження ринку, бізнес-плани, основи фінансування бізнесу та інше.

3. Foundational Skills for Communicating About Health (Мічиганський університет)

Ефективне спілкування – це основний навик, який знадобиться кожному медичному працівнику, який він буде використовувати у своїй кар’єрі. Цей курс корисний і підходить як початківцям, так і досвідченим фахівцям в галузі охорони здоров’я, яким необхідно ефективно спілкуватися з іншими фахівцями, пацієнтами, керівництвом або з більш широким загалом. Актуально для фахівців в галузі суспільної охорони здоров’я, а також вчених і дослідників у галузі охорони здоров’я.

4. English for Science, Technology, Engineering, and Mathematics (Університет Пенсільванії)

Курс допоможе розширити словниковий запас і поліпшити мовні навики, необхідні для обміну науковою інформацією. Ви зможете попрактикуватися в бесідах про глобальне потепління і зміну клімату, дізнатися термінологію, яка при цьому використовується, а також познайомитися з такими темами, як нові енергетичні системи та нанотехнології, які допоможуть уповільнити зміну клімату.

5. Technical Writing (Московський фізико-технічний інститут)

Курс розвиває технічні навички письма (рівень володіння англійською мовою – Intermediate), необхідні для передачі інформації, отриманої в процесі технічної або експериментальної роботи. Курс висвітлює фактори, які визначають ступінь технічної оснащеності мови і концепції. Ви дізнаєтеся, як складати різні технічні звіти, наприклад, лабораторні звіти, звіти про дослідження, звіти про розробку і техніко-економічному обгрунтуванні, звіти про хід робіт і так далі. В курсі також розглядаються деякі проблеми мови, структури, стилю і змісту, з якими ви можете зіткнутися під час доповіді про результати вашого дослідження.

6. Presentations: Speaking so that People Listen (Університет Каліфорнії в Ірвайні)

Курс дасть вам корисні поради щодо складання ефективних промов в типових американських умовах. Ви дізнаєтеся, як організувати презентацію, як зробити її такою, що запам’ятовується і як спілкуватися. В ході курсу у вас буде кілька можливостей продемонструвати навички презентації, які ви вивчите. Це допоможе вам отримати досвід, який допоможе бути більш впевненим.

7. Academic Listening and Note-Taking (Університет Каліфорнії в Ірвайні)

Курс допоможе поліпшити навички аудіювання та ведення заміток з метою прослуховування академічних лекцій. Ви вивчіть методи поліпшення розуміння і навички для більш ефективних заміток, і попрактикуєтесь в їх використанні. Ви зможете обговорити курс з іншими студентами і викладачами і навчитися створювати академічну презентацію.

8. Speak English Professionally: In Person, Online & On the Phone (Технологічний інститут Джорджії)

Курс допоможе розвивати і демонструвати навички спілкування для групових дискусій: як погодитися або не погодитися, як уточнити, переказати і узагальнити. Ви навчитеся давати інформацію і відповідати на запити по телефону. Ви будете вчитися проводити ефективні інтерв’ю. Ви підготуєте і представите комерційну пропозицію по продукту або послуги, отримаєте багато інших корисних знань і навичок, розширите словниковий запас і підвищите впевненість в собі.

9. Grammar and Punctuation (Університет Каліфорнії в Ірвайні)

Перший курс в цій спеціалізації допоможе освіжити в пам’яті деякі інструменти, необхідні для гарного письма. Вам пропонується подивитись відео-лекції, а потім ви можете попрактикуватись у обговоренні того, що ви подивились. Ви навчитеся визначати правильні часи дієслова, правильно розставляти коми, використовувати різні типи пропозицій і в цілому ефективніше писати по-англійськи.

10. English for Career Development (Університет Пенсільванії)

На цьому курсі ви дізнаєтеся про процес пошуку роботи, подання заяви та співбесіди в Сполучених Штатах. Курс допоможе розширити словниковий запас і поліпшити мовні навички для досягнення професійних цілей. Перша частина познайомить вас з процесом подачі заяви про прийом на роботу в США і надасть стратегії для визначення роботи, яка відповідає вашим інтересам і навичкам. Другий блок допоможе скласти професійне резюме. У третьому блоці ви навчитеся писати супровідні листи. Остання частина присвячена навичкам спілкування і співбесіди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *