В USCIS заявили про затримку випуску грін-карт та дозволів на роботу

Масштабна затримка виробництва грін-карт і інших документів, включаючи дозвіл на роботу, пов’язана з проблемами з бюджетом Служби громадянства та імміграції США (USCIS), пише CNN.

Варто зазначити, що у червні Служба громадянства та імміграції США скоротила свої можливості по друку документів, таких як грін-карти і документи про дозвіл на роботу, коли розірвала контракт з зовнішньою компанією. Тоді агенство планувало найняти федеральних службовців для виконання цих функцій, але дефіцит бюджету призвів до заморожування найму і уповільнення друку карт, йдеться в попередженні.

«В даний час на підприємствах, що випускають карти, виробництво обмежено», – заявив представник USCIS, додавши, що зараз агентство випускає близько 10 000 карт в день. Нагадаємо, що раніше The Washington Post повідомила, що адміністрація скоротила друк цих документів без повідомлення Конгресу.

За словами прес-секретаря USCIS, поточне відставання у виробництві становить приблизно 115 000 грін-карт і документів про дозвіл на роботу, причому найдавніші замовлення знаходиться в черзі з 6 липня. Також, USCIS готується звільнити більше половини своїх співробітників в наступному місяці і цей крок може призвести до зупинки імміграційної системи США. В агентстві, що фінансується за рахунок зборів, кажуть, що USCIS знаходиться у фінансовій ямі після того, як довелося закрити офіси та призупинити обслуговування під час пандемії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *