Працівники Google ще рік працюватимуть з дому

Працівники Google ще рік працюватимуть з дому

Близько 200 тисяч співробітників американської компанії Google, що входить до холдингу Alphabet Inc., не повернуться в офіс щонайменше до липня 2021 року, повідомляє The Wall Street Journal.

За інформацією газети, головний виконавчий директор Alphabet Сундар Пічаї прийняв це рішення минулого тижня після чергового засідання з групою топ-менеджерів. “Я сподіваюся, що це дасть вам гнучкість, необхідну для досягнення рівноваги між роботою і турботою про себе та близьких у найближчі 12 місяців”, – написав він співробітникам.

Продовження терміну віддаленої роботи торкнеться співробітників більшості великих офісів Google, зокрема штаб-квартири у Маунтін-В’ю у Каліфорнії, зазначається у повідомленні. Компанія частково відновила роботу офісів у країнах, які виявилися менш зачеплені пандемією, включаючи Австралію, Грецію і Таїланд. Технологічні компанії з Кремнієвої долини були серед перших, хто перевів своїх співробітників на дистанційну роботу в березні на тлі спалаху коронавірусу.

Нагадаємо, що раніше Google планувала повернення співробітників на робочі місця у січні 2021 року, а тепер компанія стала першою, котра формалізувала дистанційний формат роботи на такий тривалий період. Microsoft Corp.  теж раніше повідомила, що її офіс у Нью-Йорку може відкритися вже цієї осені, а засновник Facebook Марк Цукерберг, у свою чергу, очікує, що половина його співробітників у найближче десятиліття перейде на дистанційну роботу та Twitter заявив, що на невизначений строк дозволить всім працівникам продовжувати працювати віддалено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *