В США зафіксовано спалах сальмонельозу

В США зафіксовано спалах сальмонельозу

У 23 штатах США зафіксовано спалах сальмонельозу. Про це повідомляє Forumdaily із посиланням на Центр по контролю і профілактиці захворювань (CDC).

В цілому 212 осіб були інфіковані штамом Salmonella Newport із них 31 людина була госпіталізована. “Цей спалах швидко збільшується в розмірах”, – йдеться в повідомленні CDC. Також було зазначено, що в невідомо, як були заражені хворі. Найбільш інфікованих у Орегоні та Юті. Нагадаємо, що симптоми сальмонельозу зазвичай починаються в період з 6 годин до 6 днів і можуть тривати до тижня.

«Однак у деяких людей симптоми не проявляються протягом декількох тижнів після зараження, а у інших симптоми тривають кілька тижнів», – йдеться в повідомленні CDC. Що ж до симптомів, то вони включають в себе нудоту, діарею, високу температуру, головний біль та спазми у шлунку. У рідкісних випадках сальмонельоз може бути смертельним. Люди з ослабленою імунною системою, діти у віці до 5 років і дорослі старші 65-ти років більш схильні до ризику важкої форми хвороби.

У CDC просять всіх, у кого є симптоми сальмонельозу, повідомити про це в місцевий відділ охорони здоров’я і вести облік того, які продукти вони вживали і де. Ця інформація допоможе посадовцям громадської охорони здоров’я визначити джерело зараженої їжі і допомогти зупинити поширення цієї хвороби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *