Facebook виділяє понад пів мільйона доларів на боротьбу із ненавистю в інтернеті

Facebook виділяє понад пів мільйона доларів на боротьбу із ненавистю в інтернеті

Facebook передасть Технічному університету Онтаріо 500 тисяч канадських доларів (близько 385 тисяч доларів США) на створення Глобальної мережі боротьби із ненавистю. Про це повідомляє Zik із посиланням на прес-службу Технічого університету Онтаріо (Торонто).

“Центр з питань ненависті, упереджень та екстремізму Технічного університету Торонто й Facebook Канада створюють Глобальну мережу боротьби із ненавистю для вироблення стратегій, підходів та засобів запобігання ненависті й екстремізму, зокрема вивчення того, як вони поширюються та як їх спинити”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Facebook передасть Центру 500 тис. дол. протягом наступних п’яти років, аби “підтримати його роботу із дослідження насильницького екстремізму”.

Також нове фінансування дозволить Центру найняти людину, в обов’язки якої входитиме “полегшення глобального партнерства та обмін знань із фокусом на дослідженні, розумінні й запобіганні ненависті, упереджень й екстремізму як онлайн, так і в реальному житті”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *