Більшість американців підтримують загальнонаціональну самоізоляцію протягом 2 тижнів

Більшість американців підтримують загальнонаціональну самоізоляцію протягом 2 тижнів

За результатами опитування, 59% американців готові підтримати обов’язкову загальонаціональну самоізоляцію протягом 2 тижнів заради припинення поширення коронавірусу. Про це пише Голос Америки.

“Дві третини американців заявили, що вони вважають, що США долають пандемію гірше, ніж інші країни, і більшість американців хоче, щоб федеральний уряд вдався до широких заходів заради уповільнення вірусу. Американці хочуть, що влада взяла на себе більшу роль у рішеннях щодо відкриття шкіл та бізнесів”, – відзначає компанія NPR/Ipsos, яка проводила дослідження.

За даними опитування, 85% підтримують безплатне тестування на коронавірус, 83% – федеральне фінансування виробництва захисного спорядження та тестів, 83% – виступають за те, щоб уряд забезпечив доступ усіх американців до вакцини проти коронавірусу щойно вона стане доступною, 76% – виступають за закони на рівні штатів, які б зробили носіння масок обов’язковим, 59% – виступають за закриття на ріні штатів усіх ресторанів та бізнесів, які не маю критичної важливості.

Нагадаємо, що за даними університету Джонса Хопкінса, на початок серпня у США загалом діагностовано понад 4 мільйони 740 тисяч випадків захворювання та понад 156 000 смертей пов’язаних із хворобою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *