Шестирічну українку вилікували від рідкісного захворювання, спричиненого коронавірусом

Шестирічну українку вилікували від рідкісного захворювання, спричиненого коронавірусом

У маленької мешканка Львівщини внаслідок перенесеного коронавірусу виявили педіатричний мультисистемний запальний синдром. Це був перший в Україні випадок синдрому Кавасакі, про це повідомиляє  Leopolis.news

Спочатку хвору дитину батьки привезли у Львівську обласну дитячу лікарню Охматдит. У неї сильно боліло в животі. Лікарі-хірурги виключили підозру апендициту чи іншу патологію. Через висипку на кінцівках направили її в Львівську обласну інфекційну лікарню. Тут також заперечили, що ця ознака має інфекційний генез і запідозрили хворобу Кавасакі.

Медики не приховують, що їх насторожив стан та вік дівчинки – 6 років, бо хвороба Кавасакі вражає менших дітей. Світло пролила мама, повідомивши лікарів, що близько місяця тому її донька перенесла пневмонію. Аналіз на виявлення антитіл до COVID-19 підтвердив, що дівчинка таки перенесла цю недугу.

Лікар-анестезіолог медичного центру Тарас Борачо розповів, що критичними стали перші три доби, оскільки готувалося протокольне лікування, потрібно було налагодити внутрішньовенну підтримку серця і тиску. Після семи днів в реанімації її перевели в педіатричне відділення, а тепер вже відпустили додому. Стан юної самбірчанки цілком нормальний, хвороба не передається іншим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *