Напала гикавка? Зробіть тест на COVID-19!

Напала гикавка? Зробіть тест на COVID-19!

Американські медики назвали черговий нетиповий симптом коронавірусу – постійну гикавку, повідомляє видання The Sun.

Американські медики у журналі The American Journal of Emergency Medicine заявляють, що постійна гикавка може бути одним із симптомів коронавірусу. У своїй статті учені розповідають про випадок 62-річного жителя Чикаго, який потрапив до лікарні через постійну гикавку, яка тривала 4 дні.

Після ретельного обстеження чоловіка, медики також зробили тест на COVID-19, після чого фахівці наполягли на тому, щоб чоловік зробив рентген. Виявилось, що рентген показав ураження легень, але цікаво що основних симптомів коронавірусу, таких як кашель, жар, закладеність носа, біль у горлі чи грудях чи задишки у нього не було.

«Наскільки нам відомо, це перший звіт про безперервну гикавку, як скаргу в пацієнта з позитивним результатом на COVID-19 у літературі з екстреної медицини», – зазначають вчені. Повідомляється також, що чоловіка, який страждає від діабету, гіпертонії та ішемічної хвороби серця, лікували протималярійним препаратом гідроксихлорохін. Через три дні його виписали з лікарні у стабільному стані.

Лікарі закликали колег звертати увагу на інших пацієнтів, які скаржаться на постійну гикавку

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *