Похорон Марти Коломієць транслюватимуть онлайн

Похорон Марти Коломієць транслюватимуть онлайн

Похорон директорки програми Фулбрайта в Україні Марти Коломієць транслюватимуть наживо. Організотором є «Живе Телебачення» Української Греко-Католицької Церкви. Прямий ефір з Патріаршого собору УГКЦ розпочнеться 22 серпня о 13:00 на YouTube за посиланням.

Нагадаємо, що 16 серпня пішла з життя директорка програми імені Фулбрайта в Україні, голова правління Українського жіночого фонду, журналістка за фахом Марта Коломиєць.

«Із глибоким сумом Програма імені Фулбрайта в Україні, Представництво Інституту міжнародної освіти (IIE) й Фулбрайтівське товариство сприйняли звістку про цю непоправну втрату для усієї фулбрайтівської родини – смерть чудової, сильної й світлої людини», — йдеться у повідомленні адміністрації програми. Марта Коломиєць очолювала фулбрайтівську програму з 2013 року. Разом із чоловіком, журналістом і телеведучим Данилом Яневським, продюсувала фільм про життя патріарха Йосипа Сліпого.

Співчуття рідним висловило  й посольство Сполучених Штатів Америки в Україні: «Вона присвятила своє життя розвитку співпраці між українцями та американцями, а також керувала програмою Фулбрайта вміло та пристрасно протягом критичних часів в історії України. Ми надзвичайно сумуватимемо за її лідерством, самовідданістю та дружбою».

Марта Коломиєць народилась у Чикаго. Вивчала журналістику в Іллінойському університеті, з 1987 року їздила у журналістські відрядження до тоді ще радянської України. Працювала журналісткою у газеті Ukrainian Weekly (1991—1998), співпрацювала з Associated Press та Newsweek.На початку 1990-х переїхала в Україну. Очолювала Українську освітню програму ринкових реформ (1999-2002), антикорупційну програму USAID «Партнерство за прозоре суспільство» (2002 -2004), програму «Партнерство громад» Фундації «Україна-США» (2004-2007) та українського офісу Національного демократичного інституту міжнародних відносин (2007-2009). Працювала директоркою програм і комунікацій Української католицької освітньої фундації (2010-2012, Чикаго, США). 

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *