В Україні дорожчає гречка

В Україні дорожчає гречка

В Україні цьогоріч засіяли половину посівного мінімуму гречки, саме тому аграрії прогнозують зростання цін на цю популярну крупу. Про це повідомив agroportal.ua виконавчий виконавчий директор «Міжнародної асоціації гречки» Сергій Громовий.

Раніше дефіцит можна було компенсувати імпортом, здебільшого з Росії, але нині посіви там істотно зменшилися, а експорт російської гречки – заборонений. Тож наразі докупити гречку Україні просто немає звідки. У переліку альтернатив є ще Польща та Китай, однак продукт звідти геть інший, він «не відповідає смаковим очікуванням українських споживачів».

За словами Сергія Громового, старого врожаю в країні вже немає, а нового – ще немає, молотити його будуть десь за два тижні. “За офіційною статистикою, гречки в Україні засіяли тільки половину від мінімальної потреби”, – сказав Громовий. Наразі ціни на гручку в Україні дуже високі – 35 гривень за кілограм і, за словами аграрія, крупа буде дорожчати ще більше.

Варто зазначити, що раніше Державна митна служба повідомляла, що у першому кварталі 2020 року Україна імпортувала гречки на 115 млн грн, що у 6,5 разів більше, ніж за перший квартал торік. Тоді служба також зафіксувала істотне зменшення експорту.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *