В Україні покажуть фільм про борщ, який зняли за підтримки США

В Україні покажуть фільм про борщ, який зняли за підтримки США

Напередодні Дня Незалежності України відбудеться прем’єра повнометражного документального кулінарного фільму під назвою «Борщ. Секретний інгредієнт». Про це повідомляє пресслужба Film.ua.

У фільмі розповідається про різновиди борщу в різних куточках України. Ведучий проекту Євген Клопотенко відвідав Львів, Одесу, Івано-Франківськ, Ужгород, Київщину, Прикарпаття, Житомирщину, Полтавщину, носіїв кримськотатарської культури в Києві, рестораторів, «українську Венецію» Вилкове, військовий полігон біля Бердянська і навіть їдальню Чорнобильської АЕС, щоб познайомитися з тамтешніми секретами приготування борщу. 

«Я проїхав пів країни, скуштував безліч найрізноманітніших борщів, спілкувався з багатьма людьми від заходу до сходу та від півночі до півдня. Для мене це було повноцінне етнографічне дослідження, бо крім кулінарної складової, я пізнавав й інші культурні аспекти життя українців», – розповів Євген Клопотенко.

Нагадаємо, проект став одним із переможців конкурсу соціально вагомого контенту про Україну Pitch UA, організованого медіаконсалтинговою компанією Media Resources Management (MRM, що входить до Film.ua Group) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Творці також планують випустити фільм у лімітований український кінотеатральний прокат у жовтні цього року.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *