Понад 60 тисяч доларів витратить Україна на  підтримку зв’язків з українцями за кордоном

Понад 60 тисяч доларів витратить Україна на підтримку зв’язків з українцями за кордоном

На підтримку зв’язків з українцями, які проживають за кордоном по всьому світу, на цей рік передбачено проведення приблизно 150 заходів. Загалом витратять 67 346 доларів. Про це повідомляє УНН.

Так, уряд України затвердив Державну програму співпраці з закордонними українцями на період до 2020 року. Дані кошти нададуть громадським організаціям на реалізацію проектів у різних країнах. Зазначається, що гроші витратять на періодичні видання, теле- та радіопрограми, інтернет-ресурси, які розвивають за кордоном українську тематику.

Також кошти спрямують на впорядкування за кордоном місць поховань (місць пам’яті) видатних українців. До того ж займатимуться виготовленням та встановленням меморіальних дошок, присвячених славетним діячам української історії, науки і культури тощо. А ще в пріоритетах організація дитячих таборів, завдяки яким діти ознайомляться із національними традиціями, українською мовою, літературою та історією України. Варто додати, що частина грошей у 2020 році піде на видання творів та збірок для громад закордонних українців.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *