У Канаді помер відомий хокеїст українського походження

У Канаді помер відомий хокеїст українського походження

 Легендарний канадський хокеїст і тренер українського походження Дейл Хаверчук помер у маленькому містечку Беррі, що у штаті Онтаріо. Спортсмену було 57 років та він тривалий час боровся із онкозахворюванням. Про це повідомляє Sportsnet.

Зірка Національної хокейної ліги (НХЛ) Дейл Хаверчук тривалий час був обличчям команди «Вінніпег Джетс», але виступав також за «Корнуолл Роялс» (QMJHL), «Баффало Сейбрс», «Сент-Луїс Блюз», «Філадельфія Флайєрс». В чемпіонатах НХЛ етнічний українець провів 1188 матчів, у розіграшах Кубка Стенлі — 97 матчів.

У складі національної збірної Канади Дейл Хаверчук був учасником чемпіонатів світу 1982, 1986 і 1989 (28 матчів, 9+13); учасником Кубку Канади 1987 і 1991 (17 матчів, 6+5). У складі молодіжної збірної Канади став учасником чемпіонату світу 1981.

Нагадаємо, що Дейл Хаверчук народився 4 квітня 1963 року в Торонто в родині українських емігрантів. Свою першу пару ковзанів хлопець отримав у два роки, займатися хокеєм почав з чотирьох років. Заговорити про себе Хаверчук змусив, закинувши усі 8 шайб у фіналі кадетського Quebec International Pee-Wee Hockey Tournament, в якому його команда перемогла з рахунком 8:1. До речі, він один із десяти етнічних українців, кого включили до зали слави НХЛ.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *