Список відкритих для українців країн для відпочинку

Список відкритих для українців країн для відпочинку

Через епідемію коронавірусу у низкці країн в’їзд можливий тільки за наявності довідки про відстуність захворювання, але умови змінюються щодня, в залежності від епідеміологічної ситуації. Отож, наразі українці можуть літати на відпочинок лише у п’ять країн. про це пише видання Діалоги із посиланням на міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

За його словами, громадяни України можуть полетіти відпочивати у Болгарію за наявності негативного несту на COVID-19, зробленого протягом 72 годин до прибуття. Те ж саме правило стосується для в’їзду у Хорватію, щоправда, ПЛР-тест потрібно, щоб був зроблений протягом останніх 48 годин. Також, українці можуть провести канікули у Туреччині та Єгипті, де в’їзд і повернення є без обмежень. У списку країн зазначається і Чорногорія, щоправда ця країна потребує від туристів 14-денну самоізоляцію після прибуття в Україну.

“ПЛР-тест можна зробити перед вильотом, прямо в аеропорту. У Борисполі, Львівському і Одеському аеропортах встановлені ПЛР-лабораторії для швидкого проходження тестування”, – зазначив Криклій. Також, міністр закликав перед поїздкою обов’язково перевірити інформацію про можливості в’їзду в країну призначення.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *