Українська вчителька знайшла спосіб як вивести двієчника у відмінники

Українська вчителька знайшла спосіб як вивести двієчника у відмінники

Вчителька математики з України Наталія Косинська отримала міністерське визнання унікальної методики навчання учнів. Про це пише Вечірній Київ.

Працюючи багато років у 114-й школі Києва, вона проводила індивідуальні уроки репетиторства, вела окремі групи учнів. За словами Наталії Косинської, весь цей час вона думала про те, як досягти найвищих результатів при навчанні дітей. Відтак, спілкуючись із учнями, вчителька часто їх запитувала: як краще пояснити урок? Наскільки зрозуміло те, що було викладено? Довгоочікувана «еврика» народилася після того, як вдалося створити нову методику навчання дітей із низькими балами.

“Вивести двієчника у відмінники можна всього лише за 5-10 уроків, – каже Наталія. – Річ у тому, що низька успішність викликана цілою низкою причин: учні часто не розуміють пояснення, не організовані, не хочуть думати і проявляти активність на уроках, не вміють концентрувати свою увагу. До цього також можна додати їхній поганий настрій, пригніченість, відсутність мотивації і комплекс неповноцінності. Часом діти переживають приниження від викладачів, бояться виступати перед класом, навчання вважають непотрібним і не виділяють час на вивчення предмету”.

У своїй методиці вчителька пропонує сім кроків до успіху: створити умови для концентрації уваги, опуститися на рівень дитини (переводити складні терміни на зрозумілі), говорити мовою, на якій дитина думає, на уроках «пробігтися» за темами попередніх класів, використовувати схему переходу від простого до складного, промовляти свої пояснення вголос, проводити регулярні «інтенсиви» (щоб вивести учня з низьких балів на більш високі).

“Після успішного 7-го кроку необхідно «переключитися» на 2-3 заняття в тиждень – випереджаюче навчання по школі. Варто заздалегідь домовитися з батьками, щоб діти усамітнилися в кімнатах. Якщо учень зрозумів наступну (нову) тему, у нього піднімається настрій і спалахує бажання «гризти граніт науки». Такий учень слухає уважно пояснення на уроці і розуміє вже не 10-30%, а 80-90% теми. У нього з’являється впевненість у собі, підвищується самооцінка та активність. Він готовий вийти до дошки, чітко пояснити всьому класу те, що зрозуміло йому самому”, – підсумувала Наталія Анатоліївна.

Під час занять учень сам придумує завдання – грає роль учителя, навчає інших дітей за новою методикою, підбирає завдання з підручника (або придумує сам). За цією схемою тема засвоюється і стає зрозумілою на всі сто відсотків.

Фото: Київ Вечірній

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *