Найбільше занепокоєння в українців викликають наркомани, п’яні водії та хулігани

Найбільше занепокоєння в українців викликають наркомани, п’яні водії та хулігани

Українців найбільше непокоять поширення і вживання наркотиків та водіння автомобіля у нетверезому стані. Такими є дані загальнонаціонального соціологічного дослідження, проведеного фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з даними опитування, найбільше українців непокоять такі явища, як поширення і вживання наркотиків – 40%, водіння автомобіля у нетверезому стані – 38%, хуліганство – 37%, корупція посадових осіб різних органів влади – 25%, пограбування помешкань – 25%, крадіжки у громадських місцях та шахрайство – по 21%. Водночас 21% респондентів вважають, що правоохоронні органи більш-менш справляються з хуліганством, а 16% – що з нетверезими водіями. Водночас третина опитаних вважають, що правоохоронці не справляються з вирішенням жодних проблем.

Щодо наркозлочинності, то 40% респондентів вважають її серйозною проблемою, і лише 8% відзначають роботу правоохоронців з припинення таких злочинів. Корупцію називають важливою проблемою 25% опитаних українців, і лише 4% вважають, що правоохоронці борються з нею. Найбільш стурбовані поширенням та вживанням наркотиків жителі півдня та сходу України – 59% і 54% відповідно.

Під час дослідження було опитано 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *