В Україні зникає найбільший незаселений острів

В Україні зникає найбільший незаселений острів

Найбільший незаселений острів Європи Джарилгач може незабаром зникнути з української карти. Про це повідомляє видання Діалоги.

“Джарилгач може повторити долю Кирилівки, яка перетворилася на два ряди готелів без природи. У сезон відпочинку на острові можна побачити десятки тисяч відпочиваючих, які залишають за собою гори сміття та руйнують недоторкану природу. Гостей острова зустрічають кілограми туалетного паперу”, – заявив член науково-технічної ради Джарилгацького нацпарку Олексій Василюк.

Голова ГО “Українська природоохоронна група” додав, що Джарилгач, який є прихистком для багатьох тварин і птахів із Червоної книги, страждає від браконьєрів. За його словами, на острові через кожні 20 метрів стоять сітки для вилову креветки. Рибалки виловлюють морських коників і крабів, які занесені до Червоної книги, а інспектори це не контролюють.

Нагадаємо, що Джарилгач – це острів у Каркінітській затоці Чорного моря. Адміністративно належить до Скадовського району Херсонської області. Вся територія острова та частина прилеглої акваторії входить у Національний природний парк “Джарилгацький”. Загальна протяжність острова із заходу на схід становить близько 42 км.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *