У США українку звинувачують в участі у заворушеннях (Фото)

У США українку звинувачують в участі у заворушеннях (Фото)

Христина Солоденко, 30-річна модель-аматорка з України, була арештована під час заворушень у Портленді у червні. Про це пише UA Post.

Зазначається, що коли поліцейські відтісняли натовп з 500 осіб у бік безпечної зони, офіцери відділу швидкого реагування почали вилучати різні вибухові пристрої. Повідомляється, що жінка, пізніше упізнана як Христина Солоденко, намагалася вибігти за лінію оточення та вхопити запалену петарду. Офіцер Будформ схопив українку за рюкзак, для того, щоб перешкоди її діям. Жінка впала на землю, після чого почала бити офіцера у ноги. 

Солоденко звинувачують в участі у заворушеннях. 

Нагадаємо, що масові протести у США розпочалися після того, як 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня затримали поліцейські. Під час затримання один із поліцейських натиснув на шию Флойда коліном. Згодом афроамериканець помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. Цей інцидент спровокував масові акції протесту та заворушення, що тривали чотири ночі поспіль у місті: протестувальники влаштовували підпали та грабували магазини. 

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *