В Україні набуває популярності модний тренд – апсайклінг

В Україні набуває популярності модний тренд – апсайклінг

Нині купувати речі у секонд-хендах не соромно, а навіть модно. Зірки, дизайнери та блогери хизуються тим, що одягаються у вживане. Навіть Кембриджський словник обрав словом року «апсайклінг», що означає «повторне використання речей». Це дозволяє не лише зменшити кількість відходів, але й добряче зекономити. Апсайклінг стосується і одягу, і меблів, і побутових речей. Про це пише Ранок з Україною.

Вечірня сукня із риболовної сітки, світильники із запчастин старого велосипеда або ж аксесуари із консервних банок – «Upcycling» або ж друге життя речей – справжній світовий тренд. Ношений одяг – цінний ресурс. Не обов’язково прощатися з ним, його можна перешити, модернізувати та носити ще не один сезон. Зараз не тільки можна використовувати речі вдруге, а це є модним трендом, – зазначає стилістка Анна Соболєва у програмі «Ранок з Україною». – Це ще зберігає гаманець, дозволяє людині не морочитися щодо свого зовнішнього вигляду».

Ви можете носити вінтажну кофтинку мами або ж навіть сукню із бабусиної скрині. Або ж переробити власну річ, яка втратила актуальність. «Якщо ми бачимо, що річ просто стала не актуальною по фасону, але вона в хорошому стані, зроблена з якісної тканини, з хороших матеріалів. Вона пасує вашому типажу, то чому б не використати цю річ?» – коментує експерт.

Тож із будь-якої неактуальної сорочки можна зробити модний елемент. Для цього потрібне лише бажання і ножиці – обріжте кофтинку на 3 сантиметри нижче нагрудних кишень. І вуаля! Модна коротка сорочка готова! Адже в цьому сезоні актуальною є кроп-довжина. Також у багатьох вдома є старі непотрібні джинси. Не поспішайте нести їх на смітник! Залежно від фасону їх можна переробити.

«Ми задіємо відразу 2 тенденції: перша – це необроблений край низу, а другий – вирізана кишеня джинсів, – дає пораду стиліст в ефірі каналу «Україна». – Ось таким нехитрим способом ваші старі речі знаходять нове життя і можуть послужити ще один сезон».

Трішки фантазії та часу і ваші старі речі знайдуть нове застосування. І стосується це не лише одягу. У гаражі завалялася риболовна сітка – зробіть із неї модний світильник. Або у старі тенісні ракетки вмонтуйте дзеркало – справжній витвір мистецтва. А непотрібний комод використайте як клумбу – засипте у шухляди ґрунт та посадіть квіти. Там можна навіть розсаду вирощувати.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *