Унікальний український ансамбль музичних інструментів внесено до Книги Рекордів Гіннеса (Фото)

Унікальний український ансамбль музичних інструментів внесено до Книги Рекордів Гіннеса (Фото)

Світовий рекорд Книги Рекордів Гіннеса отримав єдиний в Україні і світі Жашківський ансамбль музичних інструментів із сірників.

Про це в Фейсбуці повідомила представниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова. “За поданням Національного Реєстру Рекордів світовий рекорд Книги Рекордів Гіннеса отримав єдиний в Україні і світі Жашківський ансамбль музичних інструментів із сірників під керівництвом Івана Сухого. Майстер виготовлення всіх 14 інструментів із сірників – Богдан Сенчуков”, – написала вона.

“Свою «сірникову» творчість я розпочав у 14 років, – розповів в одному з інтервʼю Богдан Сенчуков. – Макет корабля Христофора Колумба «Санта-Марія» — моя перша робота. Потім «побудував» Ейфелеву вежу заввишки 50 сантиметрів”. За словами хлопця, ідея створення музичних інструментів виникла після того, як він подарував своєму вчителю музики макет баяна із сірників. Виріб виявився настільки вдалим, що відвідувачі Музею гармоніки запитували, чи не видає баян звуки. “Після цього Іван Іванович віддав мені свою найкращу гармонь і запропонував замінити всі плас­тикові та дерев’яні деталі на сірникові, залишивши лише металеву механіку та міхи. Так у 2011 році з’явився перший музичний інструмент із 18 000 сірників”, – додав майстер.

Що ж до тривалості роботи, то вона може тривати від 2 місяців до 2 років. Приміром, на скрипку чоловік використав 7000 сірників та 2 місяці роботи, а ось на гітару — майже рік та 25000 сірників.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *