Коронавірус відкинув світ на 20 років назад – доповідь Фонду Білла Гейтса

Коронавірус відкинув світ на 20 років назад – доповідь Фонду Білла Гейтса

Смертельна пандемія коронавірусу відкинула світ у розвитку на 20 років тому. Про це йдеться у великій щорічній доповіді, опублікованій днями Фондом Білла і Мелінди Гейтс на офіційному сайті організації.

У документі говориться, що кілька місяців пандемії фактично скасували результати, яких міжнародні організації домагалися роками. Кількість людей, що живуть у за межею бідності, за цей час зросла на сім відсотків. До того ж, кількість вакцинованих від інших хвороб людей на планеті впала на рівні 1990-х років.

“Взаємно посилюючі катастрофи” – так найкраще описати пандемію Covid-19. Спочатку з’явився сам вірус, потім уряди почали перерозподіляти ресурси, щоб з ним боротися, а потім люди перестали ходити до лікарів з остраху заразитися: все це – елементи повноцінної катастрофи в секторі охорони здоров’я”, – йдеться в доповіді.

Щоправда сам Гейтс налаштований позитивно. Він упевнений, що згаяне можна надолужити за два-три роки за умови, що індустрія туризму знову набере оборотів та Світовий банк надасть постраждалим країнам кредити на відновлення.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *