Одна з девʼяти суддів Верховного суду США мала українське коріння (Фото)

Одна з девʼяти суддів Верховного суду США мала українське коріння (Фото)

Покійна суддя Верховного суду США Рут Бейдер Гінзбург мала українське коріння. Про це повідомляє U.S. Embassy Kyiv Ukraine на своїй сторінці у Facebook

“Як і багато інших видатних американців, покійна суддя Верховного суду Рут Бейдер Гінзбург мала українське коріння. Її батько, Натан Бейдер, народився в Одесі, в Україні, в 1896 році. Через єврейське віросповідання йому заборонили відвідувати місцеві школи в імперській Росії. Він іммігрував до Брукліна у Нью-Йорку з родиною у віці 13 років. Його дочка не лише здобула освіту, якої він так гаряче бажав, але й досягла висот американської судової системи як одна з дев’яти суддів Верховного суду США. Її історія – це історія Америки”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що найстарша з членів Верховного суду США та відома борчиня за права жінок, померла 18 вересня у віці 87 років.

Пані Гінзбург померла від раку підшлункової залози у себе вдома у Вашингтоні, округ Колумбія, йдеться у заяві суду. Вона стала другою жінкою в історії США, яка увійшла до складу суддів Верховного суду. Пані Гінзбург обійняла цю посаду в 1993 році, коли президентом країни був демократ Білл Клінтон. Суддя Гінзбург за життя стала символом правосуддя та боротьби за рівні права. Її життя лягло в основу фільму 2018 року “За статевою ознакою” (On the Basis of Sex). New Yorker у статті на смерть судді назвав її “великим зрівнювачем”.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *