В ООН підрахували, скільки збитків завдала пандемія туристичному сектору

В ООН підрахували, скільки збитків завдала пандемія туристичному сектору

За інформацією Всесвітньої Туристичної організації ООН пандемія коронавірусу та спричинені нею карантинні обмеження призвели до рекордного падіння кількості туристів у першому півріччі 2020 року.

Так, за даними організації кількість міжнародних туристів за перші шість місяців 2020 року скоротилася на 65% в порівнянні з тим же періодом 2019 року.«Раптове падіння попиту на міжнародні подорожі в період із січня по червень 2020 року призвело до втрати доходу у розмірі в майже 460 мільярдів доларів. Це приблизно в п’ять разів більше, ніж збитки, яких у 2009 році завдала глобальна економічна криза», – повідомили в організації.

Зазначається, що найбільше туристичний потік скоротився в країнах Азії (72%) та Європі (66%). В Африці та на Близькому Сході туристів поменшало на 57%, а в Америці – на 55%. Загалом в усіх регіонах світу прибуток від туризму знизився більш ніж на 50% відсотків. Також в організації зазначили, що повернутись на рівень показників 2019 року туристичній галузі вдасться лише за 2-4 роки.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *