Українець створив електронний каталог діаспорної листівки

Українець створив електронний каталог діаспорної листівки

Ігор Павлишин з міста Асторія (штат Нью-Йорк) створив електронний каталог української діаспорної листівки і за три роки зібрав зображення майже 8,5 тисяч поштівок. Про це пише чоловік написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Як зазначається, першу листівку до унікального каталогу Павлишин просканував 13 вересня 2017 року.  Ігор Павлишин додав, що створення каталогу “є збереження спадщини української діаспори та дослідження її історії через призму діаспорної листівки”. Павлишин пригадав, що торік 13 вересня завершилася філокартична вистава у місті Гантер (штат Нью-Йорк), присвячена «перлині американських Карпат- Українській католицькій церкві св. Івана Хрестителя». Експозиція тривала влітку в долішній залі церкви.

Оскільки в цьому році повторити таку виставу було неможливо через пандемію, Павлишин виклав віртуальний огляд листівок минулорічної експозиції в Гантері в чотирьох частинах. На світлинах можна побачити листівки, випущені комітетом будови церкви заради збору пожертв для спорудження Церкви; фотолистівки з загальним видом церкви, її внутрішнім оздобленням, а також випущені церковним комітетом поштівки з репродукціями картин, створених відомими українськими митцями.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *