У Нью-Йорку встановили «годинник кліматичної катастрофи»

У Нью-Йорку встановили «годинник кліматичної катастрофи»

На Юніон-сквер на Мангеттені, Нью-Йорк, США, встановили годинник, який відлічує час до кліматичної катастрофи. Про це пише New York Times.

Інсталяцію розмістили на висоті десятого поверху. На цифровому дисплеї відображається таймер, який рахує хвилини до часу, коли середня глобальна температура незворотньо підвищиться на 1,5 градуса за Цельсієм порівняно з доіндустріальною епохою.

17 вересня, коли дисплей встановили, годинник показував 7 років, 103 дні, 15 годин і 40 хвилин. Автори ідеї Ган Голан і Ендрю Бойд наголошують, що цей таймер – не вирок, і зміни клімату можна зупинити за допомогою збільшення частки альтернативних джерел енергії.

Такий термін визначили за підрахунками науково-дослідного інституту Меркатора. Він дійсний за нинішнього рівня викидів парникових газів в атмосферу.

За даними НАСА, вже п’ята частина населення Землі живе у кліматі, теплішому на 1,5 градуси. Вважають, що якщо настільки потеплішає середня температура на всій планеті, це призведе до екстремальних посух, теплових хвиль та катастрофічних штормів.

Фото: climateclock.world

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *