Експосла України в США нагородили премією за сміливість

Експосла України в США нагородили премією за сміливість

Американська літературна та правозахисна організація ПЕН нагородила експосла США в Україні Марі Йованович премією за сміливість PEN/Benenson Courage Award. Про це пише УНН із посиланням на Голос Америки.

Представники PEN America відзначили: “У час, коли дотримання принциповості може означати для державних посадовців закінчення професійної кар’єри, посолка Йованович не здригнулась й не похитнулась. … Вона — потужний приклад мужності, яку ця нагорода покликана вшанувати”, — йдеться у заяві керівниці організації С’юзанн Носсел.

Нагадаємо, що з посади керівниці американського дипвідомства у Києві Марі Йованович було відкликано в травні 2019 року. Під час слухань в рамках імпічменту Дональда Трампа у Конгресі Йованович заявляла, що її відкликання супроводжувалось кампанією впливу з метою заплямувати її репутацію.

Цікаво, що зараз Йованович працює в Carnegie Endowment for International Peace також вона співпрацює з Інститутом досліджень дипломатії в університеті Джорджтаун, а також пише мемуари.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *