У США чоловік помер від переїдання лакричних цукерок

У США чоловік помер від переїдання лакричних цукерок

У США 54-річний чоловік з Массачусетса протягом двох тижнів з’їдав по півтора пакетика лакричних цукерок. Пристрасть до цих солодощів коштувала йому життя. Про це пише NYT.

Чоловік впав на підлогу у ресторані швидкого харчування і наступного дня він помер у лікарні. Медики встановили, що у нього був низький рівень калію, що призвело до неправильного серцевого ритму. “Навіть невелика кількість лакриці може підвищити ваш кров’яний тиск”, – пояснив смерть американця доктор Ніл Бутала, кардіолог з Массачусетської лікарні, який описав цей випадок в New England Journalof Medicine.

Водночас він наголосив, що смерть від таких цукерок – вкрай рідкісний випадок, але вже доведено, що вживання всього двох унцій чорної лакриці на день протягом двох тижнів може викликати проблеми з серцевим ритмом. Річ у тому, що гліциризиновій кислоті, що міститься в чорній солодці і в багатьох інших продуктах харчування і харчових добавках, що містять екстракт кореня солодки. “Це може викликати небезпечно низький рівень калію і дисбаланс інших мінералів, званих електролітами”, – додав Бутал.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *