Вперше у США в одному з міст Каліфорнії заборонили продавати солодощі на касі

Вперше у США в одному з міст Каліфорнії заборонили продавати солодощі на касі

З березня 2021 року місто Берклі, штату Каліфорнія, стане першим у США, у якому заборонять продавати солодощі та шкідливу їжу на касі у супермаркетах. Рішення, ухвалене міською радою, набере законної сили вже 3 березня 2021 року, про це пише CNN.

Так, замість цукерок, газованих напоїв та інших висококалорійних продуктів покупці зможуть побачити біля кас свіжі фрукти та цільнозернові продукти. Ухвала повпливає на щонайменше 25 супермаркетів у місті, площа яких становить понад 2500 футів квадратних (762 метри квадратних). «Ми не кажемо, що у вас не може бути цих товарів. Ми стверджуємо, що вони не будуть стояти на рівні очей ваших дітей, коли вони увійдуть в магазин, а ви будете чекати у довгій черзі до каси», — зазначив член міськради Кейт Харрісон.

Харрісон додає, що розташування шкідливих снеків поруч з прилавком збільшує ймовірність того, що клієнти куплять ці харчі і напої, коли сила волі ослабне після довгого походу по магазину. «Ідея здорової каси полягає у тому, що вона пропонує батькам більше можливостей сказати своїм дітям “так” … Шкідливі продукти фактично платять за те, щоб опинитися на касі, створити впізнаваність бренду та сформувати залежність в наших сім’ях», — розповідає член міськради.

Цікаво, що місто Берклі давно відоме своїми рішеннями щодо покращення соціальної поведінки. Так, у 2014 році це місто стало першим містом у США, в якому ввели податок на газовані напої.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *