Українська студентка отримала “срібло” в Канаді за свій інноваційний винахід

Українська студентка отримала “срібло” в Канаді за свій інноваційний винахід

Школярка з Маріуполя стала лауреатом V Міжнародного конкурсу інноваційних винаходів у Канаді. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«Цьогорічна випускниця Маріупольського технічного ліцею Аліса Сергєєва здобула срібну медаль на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів iCAN у Канаді. Маріупольчанка презентувала проєкт з розробки нового екологічного пакувального матеріалу на основі каштану», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що конкурс iCAN цьогоріч проходив онлайн і зібрав учасників з 60 країн. Сергєєва представляла Маріуполь та Україну в складі команди Малої академії наук. За словами вчительки біології Маріупольського технічного ліцею Світлани Шевченко, Сергєєва почала працювати над проєктом ще з 2018 року. «Мета нашого дослідженя – створити екологічно безпечний матеріал з поновлюваних рослинних ресурсів як альтернативу традиційним матеріалам, що засмічують навколишнє середовище», – пояснила вчителька.

Зазначається, що конкурс iCAN надає винахідникам з усього світу можливість продемонструвати свої найкращі ідеї на міжнародному рівні. Захід включає виставку винаходів, семінар і церемонію нагородження. Організатором конкурсу виступає Міжнародне товариство інновацій та підвищення кваліфікації Торонто (TISIAS).

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *