В одному з американських міст компанія Amazon запускає систему оплати долонею

В одному з американських міст компанія Amazon запускає систему оплати долонею

Одна з найбільших корпорацій в сфері онлайн-ритейлу Amazon представила нову технологію оплати товарів. Відтепер, покупці зможуть розраховуватися власною долонею. Про це повідомляє американське видання The Verge.

Система оплати Amazon One ідентифікує людину за індивідуальними особливостями долоні: лініями, вигинами рук та малюнками вен. Комбінація цих деталей створює “відбиток долоні”. Спершу Amazon планує запустити систему оплати долонею в магазинах Сіетла, а в найближчому майбутньому – в інших торгових точках компанії.

Технологія Amazon One використовує обладнання для сканування зображень за допомогою алгоритмів комп’ютерного зору. Примітно, що для внесення користувача в базу досить номера телефону і банківської карти. Більше того, клієнт зможе видалити біометричні дані з реєстру компанії, якщо він більше не захоче користуватися сервісом.

Додамо, Amazon вирішила обрати розпізнавання долоні з-поміж інших технологій з міркувань конфіденційності, адже розпізнавання долоні вважається більш безпечним, ніж деякі біометричні альтернативи.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *