В Україні запустили аналог Sotheby’s, де продаватимуть предмети мистецтва

В Україні запустили аналог Sotheby’s, де продаватимуть предмети мистецтва

Через електронну торгову систему Prozorro. Продажі будуть продавати твори українського живопису та предмети мистецтва. Про це йдеться на однойменному сайті.

На торги виставлять, зокрема, картини відомих українських художників. Так, перший лот це картина «Хутір» Сергія Васильківського, виконана олією у 1883 році. Зазначається, що це один з небагатьох збережених зразків творчої спадщини живописця. З майже трьох тисяч картин, які Васильківський написав і заповів Україні, основну масу знищили або загубили в роки Другої світової війни.

Другий лот — полотно «Дівчина в білому костюмі» Лазаря Воловика, яке він написав у 1930 році. Художник — один з типових представників Паризької школи. Посмертно його роботи були представлені на багатьох виставках: в музеї Жакмар-Андре, у Великому палаці у Парижі, de la Rose-Croix.

Генеральний директор міжнародного фонду «Імперія мистецтв» Юлія Коломієць зазначила, що у системі Prozorro. Продажі гарна конкуренція, яка відповідно впливає на ціну продажу. «Впевнені, що на прозорому аукціоні державного значення нам вдасться продати ці твори мистецтва за найкращою ціновою пропозицією», — додала вона.

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів прийняв постанову про повноцінний запуск в Україні електронного каталогу ProZorro Market — першого державного онлайн-магазину. Він допоможе малому і середньому бізнесу продавати свої товари державі, а установам купувати товари широкого вжитку за вигідними цінами (паливо, канцелярію, компʼютерну техніку, меблі тощо).

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *