Суд покарав українця, який  з діагнозом Covid-19 поїхав копати картоплю

Суд покарав українця, який з діагнозом Covid-19 поїхав копати картоплю

Чоловік, хворіючи на коронавірус, залишив місце самоізоляції і поїхав з дружиною викопувати урожай картоплі, а через кілька днів отримав повістку до суду. Про це пише Zvistka

Факт порушення карантину зафіксували поліцейські і передали справу до суду. На засіданні чоловік, який проживає у смт Скала-Подільська (Борщівський район, що на Тернопільщині) стверджував, що з моменту хвороби нікуди не ходив та не мав ні з ким контактів, а тому самоізоляції не порушував. Однак суддя мав іншу думку. Зокрема, до суду надійшла довідка Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ, в якій зазначено, що чоловік продовжує хворіти на коронавірус (на 11 вересня результат тесту був позитивний). Крім цього, були розбіжності з поясненнями звинуваченого у суді та під час відеофіксації правоохоронцями, яким він повідомив, що залишив помешкання через те, що їздив до лікарні.

“Станом на час розгляду справи в Україні спостерігається ріст захворювань на короновірусну хворобу. Дотримання карантинних правил є одним із заходів убезпечення інфікування людей та поширення інфекції”, – наголосив суд і виписав порушнику штраф 17 тис. грн.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *