Польща уклала ядерну угоду зі США

Польща уклала ядерну угоду зі США

США і Польща уклали угоду про співпрацю у сфері розширення польської ядерної енергетичної програми. Про це пише Greenpost із посиланням на слова американського міністра енергетики Ден Бруйєтт.

Це наступний крок в рамках нашого історичного партнерства з Польщею. Ми віддані роботі з нашими союзниками по всьому світу, щоб допомогти їм з їхньою енергетичною безпекою, енергетичною незалежністю, з розвитком альтернативних джерел енергії, із забезпеченням конкуренції на їхніх енергетичних ринках. А у випадку з Польщею – ми допомагаємо знизити її енергетичну залежність від Росії”, – розповів Бруйєтт і додав, що підписав документ “кілька хвилин тому”.

У рамках домовленостей у Польщі також будуть побудовані шість великих ядерних реакторів. Він підкреслив, що, згідно із законодавством Сполучених Штатів, американські технології не можуть бути використані у військових цілях. Відповідно до досягнутих домовленостей,Варшава закупить американські технології на суму $ 18 млрд. “Це 30-річна угода, перша у своєму роді, є міцним зв’язком у сфері енергетики між Сполученими Штатами і Польщею”, – відзначили в американському Міненерго.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *