Понад 4 тисячі укранців погодилися випробувати вакцину проти коронавірусу

Понад 4 тисячі укранців погодилися випробувати вакцину проти коронавірусу

У випробуваннях вакцини проти коронавірусу COVID-19 на території України братимуть участь 4,2 тисячі добровольців на базі кількох міст. Про це заявила директор Державного експертного центру МОЗ України Тетяна Думенко в ефірі політичного ток-шоу «Право на владу». Для участі в дослідженні розглядаються клінічні центри в таких містах: Київ, Вінниця, Львів, Івано-Франківськ.

Вона пояснила, що випробування вакцини почнеться після того, як матеріалів для проведення тестування буде достатньо і вони підтвердять свою безпечність. Наші найближчі очікування отримати вакцину і вилікуватися відразу всіх або виробити необхідну кількість імунізованих громадян нашого суспільства, але сьогодні ми перебуваємо в середовищі, коли очікувати вакцини з доведеною ефективністю, яка пройшла стандартні три фази, раніше 2021 року не доводиться», – сказала вона.

Думенко пояснила, що вже зараз охочі брати участь у тестуванні можуть звернутися до реєстру клінічних досліджень, де є повна інформація про це. «Як тільки буде отримано схвалення, а це відбувається за наказом Міністерства охорони здоров’я, відразу вся інформація про клінічні дослідження стає доступною», – додала Тетяна Думенко.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *