В Україні Netflix знімає фільм про протести у Білорусі

В Україні Netflix знімає фільм про протести у Білорусі

Радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихоновської у міжнародних справах Франак Вячорка заявив, що Netflix знімають фільм про масові протести та мітинги у Білорусі, які розпочались після виборів президента країни.

“Вже два місяці британська знімальна група знімає документальний фільм або серіал про білоруське повстання, який має вийти на Netflix. Герої – демонстранти, Координаційна рада та Світлана Тихановська. Зйомки проходять у Мінську, а також у Києві та Вільнюсі. Членів знімальної групи вже навіть затримували”, –  йдеться у повідомленні.

Тим часом, депутат норвезького парламенту Гейр Тоскедал у інтервʼю газеті Vårt Land розповів, що висунув трьох лідерів білоруської опозиції – Світлану Тихановську, Марію Колесникову й Вероніку Цепкало – на здобуття Нобелівської премії миру 2021 року. “Опозиційні політики в Білорусі мають фантастичну мужність. Вони організовують мирні демонстрації незважаючи на те, що влада застосовує проти них дедалі більше насильства”, – заявив норвезький депутат. Він висловив сподівання, що номінація на Нобелівську премію миру приверне “ще більше уваги до мирної боротьби, яка ведеться проти останнього диктатора Європи”, і до всіх тих, хто бореться за “вільну і демократичну Білорусь”.

Нагадаємо, що у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська – 10,1%.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *