У Чикаго помер легендарний український меценат

У Чикаго помер легендарний український меценат

У Чикаго помер Юрій Сас–Подлуський – лікар і меценат, який викупив на європейських аукціонах десятки безцінних речей, зокрема  реліквії митрополита Андрея Шептицького, які передав на зберігання до Ukrainian National Museum. Про це повідомила у своєму Facebook куратор Українського Національного музею в Чикаго Марія Клімчак.

Нагадаємо, що доктор медицини Юрій Лукіян Сас–Подлуський – меценат Українського Національного Музею в Чикаго, почесний президент американського нумізматичного товариства, Військовий значковий Українського вільного козацтва, Генеральний осавул відділу нумізматики і козацької геральдики Генеральної управи українського вільного козацтва, член різних лікарських товариств. Чоловік народився в Перемишлі та був вихований у шляхетній українській родині, розмовляв вільно п’ятьма мовами.

Працював багато років радіологом, активно співпрацював з усіма лікарями Українського Лікарського товариства в Чикаго та Світової Федерації лікарських товариств. Зібрав паралельно велику колекцію чорнобильських нагород та відзнак.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *