У США затвердили препарат від коронавірусу «Ремдесивір», який раніше розкритикувала ВООЗ

У США затвердили препарат від коронавірусу «Ремдесивір», який раніше розкритикувала ВООЗ

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило противірусний препарат «Ремдесивір» для лікування госпіталізованих пацієнтів з COVID-19. Про це пише Громадське із посиланням на відповідний документ.

Варто зазначити, що ще з травня 2020 року у США почали використовувати цей препарат, але тільки в екстрених випадках. У нього був відповідний статус «emergency». Однак тепер Управління з санітарного нагляду визнало препарат «Ремдесивір», який носить торговий бренд Velklury, безпечним і ефективним для лікування «пацієнтів з COVID-19, яким потрібна госпіталізація». 

Згідно з результатами дослідження Національного інституту охорони здоров’я США, «Ремдесивір» в середньому скоротив час відновлення у хворих на COVID-19 на п’ять днів — з 15 до 10. Цікаво, що минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров’я після свого дослідження заявила, що «Ремдесивір» «майже не впливає» на ризик померти через ускладнення COVID-19 та не допомагає швидше одужати.

Нагадаємо, що препарат розробила американська компанія Gilead ще під час спалаху вірусу Ебола, однак тоді він не був ефективним. Раніше в окремих випадках лікарі повідомляли про покращення здоров’я пацієнтів із COVID-19 після прийняття «Ремдесивіру». Водночас підтвердженої ефективності препарат не мав.

Крім того, цим препаратом лікували американського президента Дональда Трампа. Водночас деякі пацієнти після лікування цим препаратом скаржаться на порушення роботи нирок. За даними CNN, перед дослідженням ВООЗ у США заявляли, що «Ремдесивір» приблизно на третину зменшує час лікування у пацієнтів із важким перебігом хвороби, але мало допомагає тим, хто має легкі симптоми.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *