ВООЗ схвалила першу вакцину проти COVID-19

ВООЗ схвалила першу вакцину проти COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я внесла вакцину проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech у список екстреного використання, що зробило цю вакцину першою, яка отримала валідацію від ВООЗ. Про це повідомила пресслужба ВООЗ.

Експерти з регулювання, скликані ВООЗ з усього світу, і власні групи організації проаналізували дані про безпеку, ефективність та якість вакцини Pfizer-BioNTech. Огляд показав, що вакцина відповідає обов’язковим критеріям безпеки та ефективності, встановленим ВООЗ, і що переваги використання вакцини для боротьби з COVID-19 компенсують потенційні ризики.

“Це дуже позитивний крок до забезпечення глобального доступу до вакцини проти COVID-19. Але я хочу наголосити на необхідності ще більш масштабних глобальних зусиль для забезпечення достатньої кількості вакцини для задоволення потреб пріоритетних груп населення в усьому світі”, – сказала помічник генерального директора ВООЗ з питань доступу до ліків і продуктів медичного призначення Маріангела Сімау.

Список екстреного використання ВООЗ дає країнам можливість прискорити свої власні процедури затвердження і застосування вакцини. Це також дозволяє ЮНІСЕФ та Панамериканській організації охорони здоров’я закупити вакцину для поширення в нужденних країнах.

“ВООЗ і наші партнери цілодобово працюють над оцінкою інших вакцин, які досягли стандартів безпеки та ефективності. Ми закликаємо ще більше розробників звертатися за перевіркою і оцінкою”, – додала вона.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *