Українські та німецькі поліцейські викрили міжнародну шахрайську схему з місячним оборотом 10 млн євро

Українські та німецькі поліцейські викрили міжнародну шахрайську схему з місячним оборотом 10 млн євро

До махінацій причетні українці, а більшість потерпілих мешкають в Німеччині, Австрії, Швейцарії та Великій Британії. Про це повідомляє Нацполіція України.

За даними відомства, зловмисники створювали сайти, де торгували нібито різними активами (валюта, криптовалюта, цінні папери тощо). Організатори схеми обіцяли людям великі прибутки в разі інвестицій. Однак інвесторів насправді обманювали — інтерфейс сайтів імітував угоди, в яких прибуток від вкладених коштів зростав у понад 100 разів.

До «переможців» телефонували із call-центру та пропонували внести комісію у 15% від суми виграшу. Після переведення «комісії» шахраї блокували акаунти інвесторів, а їхні кошти привласнювали.

«До організації “схеми” причетні громадяни України, які фактично керували роботою спеціально створених сайтів, здійснювали виведення коштів через підконтрольні суб’єкти господарювання та легалізували їх на території України шляхом придбання дороговартісної нерухомості та автомобілів, а також інвестування в різні бізнес-проєкти», — йдеться в повідомленні.

Під час обшуків у підозрюваних виявили майно на 50 млн євро, зокрема елітні авто, квартири та будинки.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *