Незабаром у Нью-Йорку пройде фестиваль української сучасної музики

Незабаром у Нью-Йорку пройде фестиваль української сучасної музики

Другий щорічний Фестиваль української сучасної музики Ukrainian Contemporary Music Festival (UCMF 2021) відбудеться в Нью-Йорку 5-7 березня. Про це йдеться на офіційній сторінці заходу у Фейсбук.

“Фестиваль, присвячений 30-річчю незалежності України, відкриє роль музики у сучасній українській культурі та політиці за допомогою жвавих презентацій та виступів на тему “Голоси через покоління”. Український фестиваль сучасної музики представить нову музику України найвибагливішому музичному центру Сполучених Штатів, контекстуалізуючи цей важливий репертуар шляхом обговорення з науковцями, виконавцями та композиторами. UCMF приваблює тих, хто цікавиться новою музикою, перетином музики та сучасних подій і культурою України”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

У рамках UCMF 2021 пройдуть три концерти, кожен з яких фокусуватиметься на різних напрямках сучасної української музики. Зокрема, п’ятниця, 5 березня, представить кілька наймолодших українських композиторів. У суботу, 6 березня, презентують твори композиторів групи «Київський авангард» 1960-х рр. Неділя, 7 березня, запропонує програму елекроакустичної музики.

Зауважується, що кожна подія UCMF 2021 поєднуватиме коментарі видатних дослідників української історії та культури із виконанням творів провідних сучасних композиторів України, досліджуючи музичні здобутки України за часів незалежності та роль музики у сучасній культурі. Фестиваль продемонструє комплексний та унікальний внесок України через вистави та дискусії.

UCMF 2021 проходитиме на онлайн-стрімінговій платформі Musae. Захід «дасть можливість почути найзахоплюючу українську музику сьогодення та контекстуалізувати своє місце в широкому спектрі історії та суспільства».

Детальнішу інформацію про учасників концерту, фестивальні заходи, квитки тощо можна дізнатися на офіційному сайті фестивалю.  

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *