Український оркестр з Китаю отримав престижну премію в США

Український оркестр з Китаю отримав престижну премію в США

Філармонійний оркестр Чжанцзяцзе під керівництвом диригента Тараса Куценко, до складу якого входять вихідці з України, отримав премію за “Кращу інтерпретацію класичного твору” Palm Beach Internarional Awards в США. Про це йдеться на офіційному сайті премії.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Музичний твір Людвіга ван Бетховена “Ода до радості” виконали музиканти оркестру і запрошені зірки світової музичної культури. Під час карантину здійснили запис аранжування диригента оркестру Тараса Куценко. “Цей проект народився в самоізоляції в період карантину COVID-19 і покликаний до єднання людей всієї планети в боротьбі з вірусом і досягненню духовної єдності”, – розповів автор проекту Тарас Куценко виданню Гордон.

До складу експертного журі увійшли відомі музиканти Артуро Сандоваль, Ал ді Меола, Слава Мороз-Гутман. В обробці твори взяли участь: гітаристи Френсіс Гоя (Francis Goya) і Бернард Врінк (Bernard Wrincq), а також оперний співак, соліст Одеської опери і оперних театрів Європи Руслан Зіневич (Ruslan Zinevych).

Над звучанням музичної композиції працював звукорежисер Олександр Гусєв – послідовник традицій школи звкорежіссури Берклі. Він номінований в категорії “Звуковий дизайн” Best Music Video Award в Лондоні. Проект “Ода до радості” також номінований на ряд престижних премій в Парижі, Нью-Йорку і Лондоні, повідомляється в релізі.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *