Диригентка Оксана Линів — у шортлисті премії International Opera Awards

Диригентка Оксана Линів — у шортлисті премії International Opera Awards

Українська диригентка зі світовим ім’ям Оксана Линів потрапила у шортлист престижної міжнародної нагороди International Opera Awards. Про це йдеться на офіційному сайті International Opera Awards.

Також на премію номіновані п’ять відомих світових диригентів : Ален Алтіноглу, Ріккардо Фріца, Едвард Гарднер, Йоана Мальвіц та Кирило Петренко. Переможці будуть оголошені на онлайн-церемонії в понеділок, 10 травня.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто зазначити, що International Opera Awards – міжнародна нагорода в оперному жанрі, яка присуджується щорічно. Премію заснував у 2013 році Гаррі Гайман, британський бізнесмен, меценат і прихильник опери, та Джон Еллісон, редактор журналу «Opera».Нагадаємо, що Оксана Линів – українська диригентка, народилась у Львівській області. Засновниця та художній керівник фестивалю LvivMozArt, засновниця та головний диригент Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

Вона працює з провідними оркестрами та оперними театрами Австрії, Німеччини, Чехії, Франції, Швейцарії, Іспанії, Швеції, Естонії, Угорщини, Румунії, Японії та України. Також, цьогоріч Оксана Линів буде першою жінкою-диригенткою за всі 145 років історії Байройтського фестивалю, яка диригуватиме на найпрестижнішому оперному фестивалі світу.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *