В ЮНЕСКО закликають підтримати українські музеї під час пандемії

В ЮНЕСКО закликають підтримати українські музеї під час пандемії

Експерти ЮНЕСКО закликають підтримати музеї, оскільки їх доходи під час пандемії коронавірусу скоротилися вдвічі. Про це йдеться у Новинах ООН.

«У розпалі кризи ми не повинні забувати про те, як важливо забезпечити загальний доступ до культури і зберегти нашу спільну спадщину в усьому її розмаїтті. Держави повинні надавати підтримку музеям у цей скрутний період, здійснюючи сміливу культурну політику», – сказала глава ЮНЕСКО Одре Азуле.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

У зв’язку із пандемією, відвідуваність музеїв в середньому знизилася на 70%, а доходи музеїв скоротилися на 50%. Експерти ЮНЕСКО уточнюють, що минулого року музеї були повністю закриті в 29 країнах, зокрема Німеччині, Литві, Туреччині й Узбекистані. Ще в 43 трьох країнах, зокрема Вірменії, Азербайджані, Грузії, Молдові, Росії, Китаї, Україні і Великій Британії, більшу частину року музеї працювали обмежену кількість днів або годин. І лише в 14 країнах, наприклад у Камеруні і Танзанії, музеї не закривалися і не змінювали графік роботи.

Більше того, в Азербайджані і в Україні кількість відвідувачів музеїв зменшилася на понад 90%. Відзначається, що у зв’язку з пандемією і спричиненою нею економічною кризою приблизно в половині країн на 40% скоротилося державне фінансування музеїв.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *