У США сім’я дитини, яка наклала на себе руки, отримає 3 мільйони доларів

У США сім’я дитини, яка наклала на себе руки, отримає 3 мільйони доларів

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Сім’я 8-річного хлопчика, який покінчив з собою після заяв про неодноразові знущання, як очікується, отримає відшкодування в розмірі 3 мільйонів доларів від штату Огайо. Про це пише видання ABC News.

Третьокласник Габріель Тайє був учнем початкової школи, де 26 січня 2017 року він зазнавав неодноразових знущань, які змусили його накласти на себе руки, згідно з позовом про неправомірну смерть, поданим його сім’єю проти державних шкіл Цинциннаті в 2017 році.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Адвокати Габріеля заявили, що 24 січня 2017 року один із учнів побив Габріеля в туалеті, що було зафіксовано шкільною камерою спостереження. Габріель провів “більш семи хвилин без свідомості на підлозі, в той час як школярі неодноразово насміхалися і штовхали його”, говориться в позові. Два дні потому школярі знову знущалися над ним у ванній кімнаті, а після школи він пішов додому і в той же день повісився, згідно з позовом.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Батьки Габріеля стверджували, що шкільні чиновники знали про знущання, але були “свідомо байдужі”, і приховували інформацію про знущання, яким він піддавався. Прокуратура розслідувала смерть Габріеля і закрила справу без пред’явлення звинувачень. Згодом,батьки третьокласника подали позов до суду, звинувативши керівництво і співробітників школи в байдужості і приховуванні інформації щодо булінгу, що відбувався з їхнім сином.

Судовий процес тривав два роки, і на початку червня шкільний округ погодився виплатити компенсацію.Крім компенсації, угода також містить заклик до впровадження реформ в боротьбі з булінгом, зокрема щодо підготовки кадрів, зусиль по виявленню винуватців і жертв цькування. Варто додати, що в початковій школі, де навчався хлопчик, з’явиться меморіал пам’яті імені Габріеля Тайє.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *