Кожен сьомий підліток у світі має проблеми із психікою

Кожен сьомий підліток у світі має проблеми із психікою

Діти й підлітки страждають серйозними розладами, COVID-19 значно погіршив становище, а держави як і раніше виділяють дуже мало коштів на охорону психічного здоров’я. До такого висновку дійшли експерти дитячого фонду ООН. Відповідну доповідь було опубліковано на сайті ЮНІСЕФ.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Так, за даними ООН сьогодні у всьому світі кожен сьомий підліток у віці 10 – 19 років живе з діагностованим психічним розладом. Не менш 46 тисяч з них гинуть від суїциду, який входить до п’ятірки основних причин смертності в цій віковій групі. Пандемія наклала серйозний відбиток на психічне здоров’я дітей: карантини, дистанційне навчання, обмеження планової медичної допомоги значно погіршили ситуацію, вважають експерти. Опитування серед молоді 15 – 24 років у 21 країні показав, що в середньому кожен п’ятий підліток відчуває пригнічено і мало зацікавлений в тому, щоб чимось займатися.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Крім того, мінімум кожна сьома дитина у всьому світі безпосередньо постраждала від карантинних заходів, а понад 1,6 мільярда дітей – від втрати освіти.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Проблеми з навчанням, порушення режиму дня, тривога за здоров’я і фінансове благополуччя сім’ї тільки погіршують психічне здоров’я підростаючого покоління.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Так, за даними онлайн-опитування, проведеного в Китаї на початку пандемії, близько третини підлітків постійно відчувають страх або занепокоєння. Але разом з тим, як і раніше зберігається величезний розрив між потребами у сфері психічного здоров’я і державним фінансуванням цієї важливої ​​галузі медицини, підкреслюється в доповіді.

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

Сьогодні у всьому світі на охорону психічного здоров’я громадян виділяється не більше 2% бюджетних коштів на охорону здоров’я.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *